55515025, garnitura blestemata

Posesorule de motor 1.6 diesel

Fie ca ai insignia, astra j sau astra k, trebuie sa intelegi urmatoarele si crede-ma, tot ce scriu mai jos este fundamentat tehnic asa ca alte interpretari pe care le dau altii sau tu, sunt eronate.

Motorul tau a plecat din fabrica cu o piesa lipsa, o banala garnitura metalica cu un rol precis, acela de a asigura intinzatorului de lant o pelicula de ulei minima pentru ungerea la pornire. De ce asa ceva la un motor de ultima generatie? Nu stiu sa iti raspund, ma bucur totusi ca cei de la GM au informat ca au descoperit problema si ca daca vei schimba distributia si vei adauga piesa minune cu codul de mai sus, problema este rezolvata. Am inlocuit si noi la mai multe masini si concluzia este clara, da, zgomotele de la pornire dispar si totul intra pe un fagas normal.

Multi dintre posesori refuza sa creada sau sa se informeze si considera ca la ei daca zgomotul apare doar 1-2 secunde la pornire, nu este asa grav. Altii care au schimbat deja distributia si nu au fost informati la reprezentante de aparitia celebrei garnituri gandesc ca au scapat de problema si ascund informatia creierului. In ambele cazuri, decizia de a nu interveni este o prostie, uzura metalica oferind aceleasi batai de cap si riscuri.

In imagine, vei gasi o patina a kitului de distributie de la un motor cu 210.000 km, uzata.

In imaginea de mai jos, veti putea compara piesa uzata cu una noua.

In concluzie, zgomotele la pornire nu trebuie sa existe la motorizarea 1.6 diesel la opel. Daca apar, trebuie studiat daca patina intinzatoare de mai sus este uzata caz in care se impune schimbarea intregii distributii inclusiv a garniturii metalice.

Pentru mai multe informatii, nu ezitati in a ne contacta, 0752986166